Prin ce chinuri trec victimele teroriștilor islamiști. Dezvăluirile TULBURĂTOARE ale unui fost ostatic

Embed:

Copii și femei bătute, hrană o singură dată pe zi și muncă silnică din zori și până în noapte.

Un bărbat din Siria a făcut dezvăluiri tulburătoare despre calvarul prin care a trecut, după ce împreună cu alți peste 1.200 de oameni a fost capturat de islamiști. 

Totul s-a întâmplat într-o dimineață a anului 2013, când în orașul Adra din sudul Siriei a venit haosul. Militanții grupării "Al-Nusra Front" și "Dzheish al-Islam" i-au obligat pe toți locuitorii să-și părăsească locuințele, iar cei care nu se supuneau erau împușcați cu cruzime.

”Au omorât toți oamenii pe care i-au întâlnit pe stradă. Erau mai mulți teroriști care strigau: ”Allakh Akbar!”. Apoi au început să împuște tot ce se mișca. Pe cei rămași în viața i-au luat și i-au dus în închisoarea Douma. Printre ei mă aflam și eu”, a declarat fostul prizonier.

Teroriștii au luat ostatici peste 1.200 de oameni, inclusiv copii și femei. Toții deținuții au primit câte un număr și erau impuși la munci silnice de dimineața până seara. Femeile coseau haine, copii spălau podele și veselă, iar bărbații săpau tunele. Condițiile în care au fost ținuți, povestește bărbatul, erau dezastruoase.

”În timp ce noi lucram, ei ne torturau și ne ofensau cu cuvinte murdare. Auzeam strigătele disperate ale femeilor și copiilor, care erau crud bătuți.”

Cruzimea islamiștilor întrecea orice limite. Potrivit bărbatului, oamenii aveau voie să meargă la toaletă de două ori pe zi. Nu se făcea nicio diferență între maturi și copii:

”Ne dădeau mâncare o dată pe zi, iar aceasta nu era comestibilă, pentru că era alterată. Noi eram atât de flămânzi, încât mâncam orice, în speranța că a doua zi vom mai trăi. Adormeam în timp ce eram bătuți și ne trezeam tot din aceeași cauză. ”

Deținutul a povestit că a încercat de mai multe ori să evadeze punându-și viața în pericol. El a reușit abia după câteva încercări. În 2016 orașul Adra a fost eliberat, iar acolo unde cândva locuiau peste 200 de mii de oameni au rămas mai puțini de 500.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu