"Prin acuzaţiile aduse postului Publika TV, Procuratura Generală încearcă să obstrucţioneze accesul la informaţie"

Embed:

Reacţia agresivă a Procuraturii Generale (PG), prin care acuză Publika TV de dezinformare intenţionată şi că şi-ar fi făcut un obicei din a lansa învinuiri nefondate, denotă că această instituţie nu este transparentă. Afirmaţiile aparţin invitaţilor Publika Report care au mai spus că, astfel, Procuratura încearcă să obstrucţioneze accesul la informaţie.

"Stimaţi domni de la PG, presa este liberă atunci când are dreptul de a căuta, de a primi şi de a difuza informaţii. Şi atunci când presa nu are informaţii din prima sursă, ea îşi poate permite dreptul de a face nişte presupuneri", a declarat preşedintele Centrului ACCES Info, Vasile Spinei.

"Mi se pare normal ca presa în momentul în care nu are informaţii de alternativă să opereze cu informaţiile pe care le are. Nu este treaba Procuraturii Generale să dea o apreciere activităţii presei", a afirmat avocatul Vlad Gribincea.

Unii invitaţi consideră că acuzaţiile Procuraturii sunt grave şi nefondate, iar presa şi-a făcut doar datoria.

"Dacă Publika TV nu dădea informaţie despre ministrul Focşa, care era beat la volan, judecătorul lui Ţurcanu, care a avizat percheţiziţia la Armaşu, ce fel de presă am avea atunci? Presa şi-a făcut datoria, instituţiile publice trebuie să tolereze orice critică", a specificat jurnalistul Vasile Năstase.

"Această comunicare publică se face prin intermediul şefilor mari. Ceea ce ar trebui dânşii să înţeleagă este că societatea a avut dreptul să cunoască anumite detalii pe un subiect care era unul foarte sensibil", a punctat jurnalistul Ion Terguţă.

Amintim că Procuratura Generală a Republicii Moldova a adus acuzaţii postului de televiziune Publika TV, precum că deinformează, intenţionat, opinia publică. Într-un comunicat de presă al Procuraturii se menţionează că "Publika TV şi-a făcut un obicei din a lansa învinuiri nefondate şi îşi permite imixtiuni în activitatea organelor de drept".

După ce Publika TV a relatat despre percheziţia din biroul şefului Direcţiei Poliţie Rutieră, Sergiu Armaşu, Procuratuta Generală a emis un comunicat prin care acuză postul nostru de televiziune de faptul că îşi permite imixtiuni în activitatea instituţiilor de drept.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu