Primul val de migranţi din caravana care a plecat din Honduras a ajuns în Ciudad de Mexico

Primii migranţi care fac parte dintr-o caravană care călătoreşte prin Mexic pentru a ajunge în Statele Unite au ajuns în capitala ţării, Ciudad de Mexico.

În jur de 450 de persoane, majoritatea fiind bărbaţi, au primit adăpost temporar pe un stadion. Caravana de migranţi a plecat din Honduras acum câteva săptămâni şi numără în jur de 5.000 de persoane, anunţă BBC.

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat că va trimite soldaţi la graniţa cu Mexicul pentru a opri migranţii. Criticii l-au acuzat pe Trump că se foloseşte de imigraţia ilegală pentru a-şi mobiliza susţinătorii înainte de alegerile de la mijlocul mandatului de pe 6 noiembrie.

Migranţii susţin că fug de persecuţie, sărăcie şi violenţă în ţările lor de origine, Honduras, Guatemala şi El Salvador.

Guvernatorul din Veracruz, Miguel Angel Yunes, a declarat vineri că vor fi mobilizate pentru a transporta migranţii în capitală, dar oferta a fost retrasă ulterior.

Autorităţile din Ciudad de Mexico au informat că au pregătit alimente şi adăposturi dar şi servicii medicale şi consilieri juridici pentru cei câteva mii care sunt aşteptaţi să ajungă în capitală în următoarele săptămâni.

„Sunt femei însărcinate, mulţi copii, persoane vulnerabile şi trebuie să le garantăm spaţiile şi serviciile de care au nevoie”, a declarat primarul din Ciudad de Mexico, Jose Ramon Amieva Galvez.

Conform presei locale, mai mulţi oameni din Ciudad de Mexico au donat haine şi încălţăminte pentru migranţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu