Primul tren renovat a pornit pe şine, de probă. Deocamdată, mecanicii de locomotivă învaţă să-l conducă

Embed:

Primul tren renovat la standarde europene efectuează în prezent mai multe teste pe căile ferate din ţară. Totodată, specialiştii români instruiesc mecanicii de locomotivă ai Căilor Ferate din Moldova, încât peste două săptămâni pasagerii să poată călători în siguranţă.

Joi trenul renovat a parcurs, în regim de testare, 90 de kilometri. Vicepreşedintele grupului feroviar român, compania din Paşcani care a reînnoit trenul, a oferit consultaţii mecanicului de bord.

"Cum se exploatează acest automotor. Cum se conduce trenul, cum se manipulează, este cu totul şi cu totul altceva, totul este automatizat, pilotat prin computere", a declarat vicepreşedintele grupului feroviar român, Călin Graţian.

Reprezentantul Căilor ferate din Moldova îi va instrui apoi şi pe ceilalţi mecanici de locomotivă din depoul Chişinău.

"În timpul probelor, învăţăm tehnica nouă, tehnica e bună, totul este automat", a afirmat Cernolev Constantin Ion, instructor.

Trenul renovat va mai fi supus unor testări încă două săptămâni. Joi specialiştii din România au verificat echipamentele de comandă, de climatizare şi cele pneumatice.

"Am efectuat a doua perioadă de probe chiramice. Vom continua în fiecare zi, am parcurs aproximativ 85 de kilometri, pentru verificarea regim dinamic a circuit automotor", a explicat Iulian Crihnea, director tehnic.

Reprezentanţii Căilor Ferate din Moldova dau asigurări că peste două săptămâni trenul renovat va circula pe linia Bender - Ocniţa.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu