Primul tractor „made in România” după 10 ani de pauză

Fabrica IRUM Reghin a lansat tractorul TAGRO, primul tractor românesc produs după o perioadă de pauză a industriei de 10 ani.

Proiectul, la care au participat aproximativ 50 de ingineri români, a putut fi realizat în urma unei investiţii totale de peste 6 milioane de euro.

Proiectul TAGRO a fost realizat în Centrul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Utilaje Agricole şi Forestiere - IFOR - care funcţionează la Reghin, centru înfiinţat de grupul de firme Maviprod, în incinta fabricii IRUM şi a presupus o investiţie de 2,65 milioane de euro, informează mediafax.ro.

Tractorul este destinat fermelor mici şi mijlocii. Acesta va fi vândut atât pe piaţa internă, cât şi pe cele externe. Maşina are comenzi prin radio şi aer condiţionat. Înainte de lansare, tractorul a fost testat în România şi în Italia, iar până la finalul acestui an se va finaliza procesul de omologare la Registrul Auto Român Bucureşti.

Producţia în serie va începe în aprilie 2019, iar conducerea IRUM Reghin estimează că în primul an vor fi produse şi vândute 200 de tractoare, în 2020 va fi depăşit pragul de 300 de tractoare, iar în 2021 vor urma alte 500 de tractoare TAGRO.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu