Primul târg stradal din acest an, organizat în curtea Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie din Capitală

Embed:
Piese vestimentare, accesorii pentru amenajarea locuinţei, master-class-uri hand-made, dar şi bijuterii croşetate manual. Toate au putut fi văzute la primul târg stradal din acest an, organizat în curtea Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie din Capitală. Cei peste 100 de meşteri şi-au prezentat creaţiile şi le-au vândut la preţuri accesibile.

Ionela Colesnic este studentă şi croşetează bijuterii după o tehnică franceză. Tânăra spune că a venit la târg pentru a-şi promova lucrările.

"Se lucrează cu suveica şi constă în faptul că trebuie să faci mai multe noduri. O pereche de cercei, mai simpli, se fac într-o zi. Variază cerceii de la 90 până la 200, brăţările - 150", a declarat Ionela Colesnic, participantă la târg. 

Iar Doina Tocan realizează tot felul de accesorii din ziare vechi, hârtie uzată şi lozie.

"Suntem în ajun de Paşti, avem o gamă largă de produse, sunt decoraţiuni pentru uşi, pentru casă, diferite jucării. M-am străduit să folosesc materiale eco. Începând de la 20 de lei la 350 de lei", a declarat Doina Tocan, participantă la târg.

Într-o altă zonă a târgului, vizitatorii au putut însuşi diferite tehnici hand-made.

"Avem nevoie de o sârmă. O tăiem şi deja luăm măsuri după capul nostru. Începem să rotim în jur la sârma noastră."

"Mi s-a părut că îmi aduc aminte de copilărie când făceam coroniţe din păpădie. Nu-i chiar atât de simplu, însă, dacă ştii tehnica, iese mai uşor."

Alţii, însă, au asaltat tarabele pentru a-şi procura câte ceva de la târg.

"Am luat o carte pentru copilaşul mai mare, ceva bunătăţi delicioase de la torturi"

"Avem peste 100 de participanţi, care demonstrează că mânuţele omului nu obosesc niciodată şi crează în permanenţă. Noi suntem pentru tradiţii autentice, dar suntem şi pentru introducerea autenticului în viaţa cotidiană", spune Elena COojocari, vicedirector pentru programe culturale, Muzeul de Etnografie şi Istorie.

Taxa de intrare la târg a fost de 50 de lei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu