Primul site închis din cauza știrilor false, pe baza decretului de instaurare a stării de urgență

Site-ul stiridemoment.ro este primul care va fi închis din cauza știrilor false pe baza decretului de instituire a stării de urgență în România, scrie g4media.ro

"Grupul de Comunicare Strategică a înaintat ministrului Afacerilor Interne propunerea respectivă după ce, în urma analizei, a rezultat că site-ul menționat selectează și preia trunchiat declarații și informații pe care le titrează în formulări și exprimări alarmiste, menite să genereze panica în rândul cetățenilor. Titlurile materialelor postate pe site-ul menționat fie sunt complet false, fie nu au legătură cu decizii anunțate oficial de entitățile la care fac referire. Astfel de titluri pot genera comportamente sociale neadecvate și disproporționate cu situația reală. Totodată, site-ul în cauză nu are identitate și nu au fost identificate persoane de contact", a preciyat Grupul de comunicare strategică.

Potrivit ROTLD, site-ul stiridemoment.ro este înregistrat de o persoană fizică, a cărei identitate nu poate fi dezvăluită de autorități din cauza GDPR.

Menționăm că la ora redactării acestei știri, site-ul era încă activ.

loading...

Lasă un comentariu