Primul oraș din lume cu temperatura controlată va fi construit în Dubai (VIDEO)

În cea mai recentă încercare de a cimenta poziția Dubaiului ca centru economic al lumii islamice, șeicul Mohammed anunță planurile de a construi primul oraș din lume cu temperatura controlată, care va fi și cel mai mare mall de pe planetă, relatează Time

Șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum a dezvăluit planurile pentru "Mall of the World", un shopping center de 4,5 milioane de metri pătrați, care va fi cel mai mare din lume, reprezentând și primul "oraș" cu temperatura controlată de pe planetă. 

Complexul va fi modelat dupa cartierul cultural din jurul Broadway-ului din New York și Oxford Street din Londra și este de așteptat că acesta să atragă 180 de milioane de vizitatori anual. 

"Acest proiect vine în completarea planurilor noastre de a transforma Dubaiul într-un centru cultural, turistic și economic pentru cele două miliarde de oameni care trăiesc în regiunea din jurul nostru; și suntem hotărâți să realizăm viziunea noastră", a spus șeicul într-o declarație. 

 

Proiectul ambițios va include cel mai mare parc de distracții de interior din lume și un mall de cumpărături, 100 de hoteluri și complexe de apartamente, un centru de divertisment care va găzdui 15.000 de oameni și un "cartier wellness" dedicat turismului medical de 300.000 de metri patrati. 

Clădirile din oraș vor fi conectate prin promenade care se vor întinde pe 7 kilometri.

Planul este cea mai recentă încercare a Dubaiului de a se impune ca centrul economic al lumii islamice.

Cel mai populat oraș al Emiratelor Arabe Unite are deja cea mai înaltă clădire din lume: Burj Khalifa de 829.8 metri. 

Costurile și calendarul proiectului nu au fost încă dezvăluite, dar se așteaptă ca 'Mall of the World" să fie punctul principal de atracție la EAU World Expo din 2020.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu