Primul ministru al Australiei, Scott Morrison, şi-a anunţat victoria în alegerile din 2019

Primul ministru al Australiei, Scott Morrison, şi-a anunţat victoria în alegerile din 2019, rezultatele arătând faptul că alianţa Naţional Liberală este pe cale să se întoarcă la guvernare, relatează CNN.

"Întotdeauna am crezut în miracole", a declarat el în faţa susţinătorilor săi din Sydney care sărbătoreau victoria. "Şi în seara asta ne-am asigurat încă unul", a adăugat acesta.

A fost o întorsătură uimitoare întrucât sondajele de opinie din timpul campaniei indicau o victorie clară a Partidului Laburist. Analiştii spun acum că Laburiştii au pierdut un "vot imposibil de pierdut".

Flancat de soţia şi fiicele sale, premierul Scott Morrison şi-a dedicat victoria surpriză "australienilor discreţi".

"Sunt australienii care au muncit din greu, au început o afacere, au început o familie, şi-au cumpărat o casă", a spus el în uralele publicului.

"Aceştia sunt australienii discreţi care au câştigat o mare victorie în seara asta", a declarat Morrison.

Morrison s-a angajat să "se întoarcă la muncă" cât mai curând posibil. "Suntem o ţară uimitoare de oameni uimitori. Dumnezeu să binecuvânteze Australia", a adăugat acesta.

Liderul opoziţiei australiene Bill Shorten a admis înfrângerea în faţa primului ministru Scott Morrison în scrutinul general din Australia, scrie Associated Press.

Shorten a făcut anunţul în faţa susţinătorilor Partidului Laburist sâmbătă seară în Melbourne.

Sâmbătă, televiziunea australiană a anunţat victoria coaliţiei conservatoare a Partidului Liberal-Naţional al lui Morrison care a obţinut 74 din cele 151 de locuri din camera inferioară a Parlamentului, 65 de locuri pentru Partidul Laburist şi 12 locuri au rămas nedecise.

Canalul 9 a anunţat 73 de locuri pentru coaliţie, 61 pentru laburişti şi 17 nedecise.

Pentru formarea unui guvern majoritar sunt necesare 76 de locuri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu