Primul interviu a lui Filat: Am ieşit la libertate perfect legal. Nu îmi văd viitorul în politică

La doar o zi după eliberarea sa înainte de termen, fostul premier Vlad Filat a oferit primul său interviu pentru portalul tribuna.md. El a declarat că a ieşit la libertate perfect legal şi că nu-şi vede viitorul în politică. 

Fostul premier Vlad Filat a declarat că încă în iunie, când s-a schimbat puterea, a făcut un apel public în care a menţionat că nu-şi doreşte nicio  intervenţie politică în cazul său.

Totuşi, el a dat de înţeles că a sperat că odată cu schimbarea puterii va putea avea acces la justiţia corectă. De asemenea, el consideră că eliberarea sa condiţionată are la bază norma legală şi proceduri extrajudiciare expres stabilite.

În cadrul interviului, Vlad Filat a fost întrebat şi despre planurile sale de viitor. Potrivit lui, acestea ţin de viaţa lui privată şi nu au legătură cu activităţile politice. Totuşi, fostul premier a precizat că acest lucru nu înseamnă că el nu va comunica cu oamenii care se ocupă cu politică.

Vlad Filat a mai spus că are speranţa că va avea posibilitatea să-şi demonstreze nevinovăţia în condiţiile unui proces echitabil. De asemenea, el speră la câştigul în cadrul procesului aflat pe rol la CEDO.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu