Primul ghişeu unic pentru perfectarea şi eliberarea actelor a fost deschis la Străşeni

Embed:

Primul ghişeu unic pentru perfectarea şi eliberarea actelor a fost deschis astăzi la Străşeni. De acum încolo, oamenii vor merge la o singură instituţie, unde vor putea beneficia de aproximativ o mie de servicii publice. La evenimentul de inaugurare a centrului a participat şi premierul Pavel Filip.

Şeful Executivului spune că astfel se va reduce birocraţia, iar cetăţenii vor avea acces la servicii de calitate din partea statului.

În cadrul centrului multifuncţional vor fi prestate servicii de înregistrare și evidență a populației, a unităților de drept şi înregistrarea imobilelor. De asemenea, vor fi perfectate documentele pentru permisele auto și înmatricularea vehiculelor. Procedurile vor fi digitalizate, ceea ce va simplifica modalitatea de obţinere a actelor.

"Acest lucru este unul important, pentru că unul din obiectivele acestui Guvern, este să ne apropiem de cetăţeni cât mai mult, inclusiv prin oferirea serviciilor publice. Acuma venind aici, nu mai trebuie să mai iei un certificate de la o instituţie a statului, precum, spre exemplu de la Cadastru spre a-l prezenta la Registru", a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

În cadrul instituţiei vor activa 21 de angajaţi. Amenajarea centrului a costat aproape şase milioane de lei.

"Preţurile actuale nu vor fi modificate. În schimb, s-au eliminat o serie de documente pentru care cetăţenii nu o să mai plătească. În final, el vor economisi şi bani, şi timp pentru serviciile cerute", a spus directorul Agenției Servicii Publice, Sergiu Răileanu. 

Oamenii sunt mulţumiţi că de acum înainte nu vor fi nevoiţi să meargă la diverse instituţii pentru a beneficia de anumite servicii.

Următorul ghişeul unic va fi construit la Ceadîr-Lunga. Iar ulterior astfel de centre vor apărea în 32 de raioane ale ţării şi trei în Chişinău.

Agenția Servicii Publice a fost creată de Guvern la sfârşitul lunii aprilie.

Noua structură a preluat prin absorbție atribuţiile Camerei Înregistrării de Stat, Camerei de Licențiere, Întreprinderii de Stat "Cadastru" și ale Serviciului Stare Civilă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu