Primul deces din cauza virusului AH1N1. O femeie din Floreşti a murit la spital

Embed:

Gripa porcină a făcut prima victimă în Moldova. O femeie de 62 de ani a murit miercuri la spitalul din Floreşti. Decesul a fost confirmat de conducerea instituţiei medicale.

Potrivit directorului spitalului raional Floreşti, Sergiu Sochircă, femeia s-a adresat prea târziu după ajutor medical. La apariţia primelor simptome ale bolii, a încercat să se trateze acasă. Solicitaţi să comenteze situaţia, responsabili de la Centrul Naţional de Sănătate Publică au declarat că nu au fost informaţi despre acest caz.

"Femeia a avut o deplasare în România. Starea de sănătate i s-a agravat brusc. A fost spitalizată în secţia de reanimare. În 10 zile a decedat. Cazul a fost raportat autorităţilor", a declarat Sochircă.

Nici oficialii de la Ministerul Sănătăţii nu cunosc în ce condiţii a murit pacienta. Viceministrul Octavian Grama susţine că, în caz de necesitate, va fi instituită o comisie de anchetă.

De la începutul anului, în Moldova au fost înregistrate patru cazuri de gripă de tip AH1N1, confirmate în laborator. Unul dintre bolnavi, un bărbat de 27 de ani din Ungheni, se află în continuare în stare gravă la Spitalul Clinic Republican.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu