Primul caz de îmbolnăvire cu TETANOS din ultimii 30 de ani, la Tiraspol. Un adolescent, în stare GRAVĂ, pentru că NU era VACCINAT

Primul caz din ultimii 30 de ani de îmbolnavire de tetanos a fost depistat la Tiraspol.

Potrivit novostipmr.com, un adolescent din satul Suclei a ajuns la spital în stare gravă în 1 mai, pentru că nu fusese vaccinat. Acesta a fost diagnosticat cu tetanos, după ce tânărul a căpătat o rană, în urma unei leziuni.

Tânărul a cerut ajutorul medicilor imediat după ce a fost rănit. Chiar dacă acesta a fost vaccinat imediat după infectare, început subit să se simtă mai rău.

"Tânărul prezenta spasme ai muşchilor masticatori, ai gâtului şi ai spatelui. Periodic, aceste contractări sunt extrem de dureroase şi pot afecta centrul de respiraţie din creier, mai rău, pot conduce la stop cardiac. Omul care suferă de tetanos stă, în sens direct, pe cap şi pe tălpi", a comunicat Emilia Teişanu, şefa secţiei de boli infecţioase.

Publika.md informează că acesta este primul caz de îmbolnăvire cu tetanos din ultimii 30 de ani în această regiune. 

Potrivit medicilor, starea adolescentului, care se află în secţia de reanimare, este una stabilă, iar tratamentul va dura până la 2 luni.

Doctorii recomandă părinţilor să vaccineze copiii. Vaccinurile sunt accesibile în toate policlinicile din Moldova, gratis.

Tetanosul este o boală infecţioasă care atacă sistemul nervos. În lipsa unui tratament adecvat şi la timp, boala poate duce la deces.

 

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu