Primul caz de coronavirus înregistrat în România

România are un caz de coronavirus confirmat. La ora 23:00 a avut loc o conferință de presă susținută de Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat. 

Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contactul cu italianul în vârstă de 71 de ani. Persoana nu avea simptome de infectare, dar a ieșit pozitivă în urma testului. Bărbatul este dintr-o localitate din județul Dolj. Persoana infectată va fi transferată la institutul Mihai Balș, din București. 

Ar mai putea fi vorba și de o a doua persoană  contaminată. Dar în acest caz nu s-au finalizat testele. 

Sunt în total 7 persoane care au intrat în contact direct cu persoana infecatată. Italianul a venit în vacanță în România și a locuit la casa soției lui alături de rudele soției acestuia. 

Citește și  O româncă, iubita italianului infectat cu coronavirus, ar fi fost testată pozitiv

Zeci de persoane sunt căutate pentru a fi testate, după ce au intrat în contact cu italianul respectiv, inclusiv oamenii care au fost cu el în avion atunci când a venit în România şi când s-a întors în Italia.

Autorităţile informează că mai sunt câteva persoane pentru care trebuie să vină rezultatele analizelor, tot din lotul celor care au intrat în contact cu italianul. Sunt 33 de teste ale căror rezultate sunt așteptate de către autorități. 

UPDATE 23:38 Autoritățile române au comunicat într-o conferință de presă că persoana infectată nu prezintă simptome de gripă. Și totuși pentru că prezintă simptome de infectare, va fi transportat la spitalul Matei Balș de la București. În casa în care locuia persoana testată pozitiv, mai locuiau 7 persoane. Aceste persoane vor rămâne la domiciliu și vor rămâne acasă timp de 14 zile de carantină, sub pază.  

Victor Costache, ministrul de interne: Suntem din păcate în situația să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României. Imediat ce va ajunge la București va intra în schema de tratament și sperăm să avem rezultate bune. Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil. A fost la vânătoare cu italianul, a avut contact direct.

Raed Arafat, șeful DSU: Pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră, tuse, nu prezintă simptome. Pentru că este pozitiv, el va fi transferat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială cu izoleta pregătită, sunt deja plecați de la Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportul ei până la „Matei Balș”. 

În casa respectivă mai sunt 7 persoane, toate au fost testate negativ. Având în vedere că persoana testată pozitiv și este un contact direct, toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, li se vor asigura toate nevoile, dar nu vor putea pleca de acasă.

După 14 zile vor fi testați. Dacă apar simptome, atunci se testează și dacă este pozitivă va fi testată la spital.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu