Primul cargou electric autonom din lume, construit în Norvegia. Când va fi lansat

Norvegia va lansa în 2018 primul cargou 100% electric și autonom din lume, care va permite evitarea anuală a aproape 40.000 de drumuri poluante cu camionul, au anunțat miercuri promotorii proiectului, scrie agerpre.ro.

Cu o autonomie de peste 120 km, nava va putea transporta o sută de containere, respectiv o greutate de 3.000 până la 3.500 de tone, la o viteză de la 12 până la 15 noduri.

Rezultatul unui parteneriat între fabricantul de fertilizatori Yara International și grupul industrial Kongsberg, cargoul va livra fertilizatori între porturile din Porsgrunn, Brevik și Larvik.

"În fiecare zi, peste 100 de drumuri cu camioane diesel sunt necesare pentru a transporta produse ale uzinei din Porsgrunn în porturile din Brevik și Larvik, de unde le expediem clienților noștri din toată lumea", a afirmat directorul general al Yara, Svein Tore Holsether.

Această schimbare va permite reducerea emisiilor de CO2 cu 678 de tone pe an, potrivit Yara. Metoda este cu atât mai "verde", cu cât energia folosită pentru a încărca nava în Norvegia va fi aproape integral de origine hidraulică.

Nava cu un design futurist, potrivit schemelor de construcție, va fi lansată fără echipaj din 2020, cu condiția să primească toate autorizațiile necesare.

Norvegia, un producător important de petrol, este pe cale să-și transforme transportul într-un electric. Acest stat este lider mondial în materie de mașini electrice vândute pe cap de locuitor și experimentează deja feriboturi electrice pentru traversarea celebrelor sale fiorduri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu