Primul atac devastator al ISIS după uciderea șefului suprem. Zeci de morți

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat sâmbătă, într-un comunicat, atacul de vineri în care şi-au pierdut viaţa 53 de soldaţi şi un civil într-o tabără militară situată în regiunea Menaka din nord-estul statului Mali, scrie realitatea.net.

"Soldaţi ai califatului au atacat o bază militară unde sunt staţionaţi la post soldaţi ai armatei, în satul Indelimane din regiunea Menaka" informează comunicatul semnat "Provincia Africa de Vest", conform agenţiei de presă a grupării jihadiste Amaq.

Gruparea SI a revendicat zeci de atacuri în mai multe ţări după uciderea liderul său Abu Bakr al-Baghdadi de către forţele speciale ale SUA la sfârşitul săptămânii trecute.

Autorităţile au informat pentru prima oară despre atacul din Mali vineri, numărul victimelor anunţat iniţiat fiind mai redus.

România participă din luna octombrie cu 120 de militari la misiunea ONU de menţinere a păcii din Mali, conform Agerpres.

"Bărbaţi neidentificaţi, puternic înarmaţi, au atacat în jurul prânzului. Atacul a început cu tiruri de artilerie ... apoi s-au retras spre Niger", a declarat sâmbătă pentru Reuters purtătorul de cuvânt al guvernului, Yaya Sangare.

Un militar francez şi-a pierdut viaţa după ce vehiculul în care se afla s-a izbit de un dispozitiv explozibil improvizat, conform unui anunţ făcut sâmbătă de preşedinţia franceză.

Atacul survine după mai multe raiduri jihadiste întreprinse la sfârşitul lunii septembrie, care au evidenţiat gradul crescut al abilităţii şi sofisticării grupărilor armate ce operează în regiune.

Din bastionul lor aflat în Mali, grupările având legături cu Al Qaida şi SI au reuşit să se extindă de-a lungul regiunii Sahel, destabilizând părţi din Niger şi Burkina Faso.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu