Primii pui, în vânzare la piaţa avicolă din Capitală. Care sunt preţurile

Embed:

Primii pui au apărut în vânzare la piaţa avicolă din Capitală. Azi-dimineaţă oamenii au făcut coadă la singurul producător care avea de vânzare pui de găină. Cât priveşte bobocii şi răţuştele, oferta este mai mare.

"600 am adus. Şi acum încă 200. Sunt pui din ouă de casă, sunt de o zi. Anul acesta sunt mai puţini pui, deoarece multă lume îi caută pe cei ungureşti, dar ei nu ajung nici la creştere", a spus un comerciant. 

Un puişor de o zi costă 8 lei, la fel ca şi anul trecut. Întrucât aceştia abia încep să apară pe piaţă comercianţii sunt destul de generoşi şi mai pot ceda la preţ.

Oamenii spun că preţul este acceptabil, dar şi-ar dori să fie mai mulţi comercianţi ca să aibă de unde alege: "Vreau să cumpăr 100 de pui. Pui care să fie pentru ouă, respectiv şi pentru carne. Sunt vioi, mie îmi plac cum arată". 

Şi pentru că pe timp de noapte temperaturile mai coboară sub zero grade, cei mai norocoşi pui vor petrece următoarele zile... pe cuptor.

"Puişorii îi pun la cald, pe cuptor. Mâncarea le convine şi ei îşi revin, de obicei 100 de procente trăiesc", a spus un cumpărător. 

Pe piaţă sunt şi pui ungureşti de o lună şi jumătate care costă 30 de lei.

"Avem pui ungureşti. Sunt sănătoşi. Au o lună şi jumătate şi cântăresc până la un kilogram. La pensionari mai cedăm, intrăm în situaţia fiecăruia", a menţionat Sergiu Căpăţână, comerciant.

Preţul acestor pui este comparabil cu cel al unui boboc de două zile.

"Primele ouă sunt mai puţine. Bobocei sunt mai mulţi, raţe mai puţine. Le hrănim cu păsat, ceai de urzică, acum urzică este, infuzie slăbuţă, aşa. Uscăţel la picioruşe trebuie să le fie", a explicat o comerciantă.

Răţuştele sunt vândute cu 10-12 lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu