Primii pui de găină şi bobocii au ajuns în pieţele avicole din ţară. Care sunt preţurile

Embed:

Primii pui de găină şi bobocii au ajuns în pieţele avicole din ţară. Cei mai mulţi au deja câte o zi sau două, însă în vânzare au fost scoşi şi pui de o lună. Un boboc poate fi cumpărat cu până la 35 de lei, iar costul unui pui de găină variază între şapte şi 25 de lei.

Ca de obicei, în aprilie şi mai, când vremea va fi mai caldă, comercianţii vor ridica preţurile. 

Comercianţii au o oferte variate, inclusiv specii de peste hotare.

"Propunem bobocei, puişori după dorinţă. Aceştia micuţi au o săptămână îi creştem de o săptămână şi îi vindem. Se mai aleg din ei şi mă rog. Puişorii care vor de o zi care vor mai mărişori".

"Sunt foarte ieftini că înainte de Paşti sunt mai ieftini. Puii de rasă avem de ouă şi de carne avem. Încă nu merge vânzarea că e frig", a afirmat vânzătoarea Valentina Poparcea.

"Ungureşti sunt pentru carne şi ouă. De trei săptămâni. Eu i-au mai mici şi îi îngrijesc şi noi mîncăm numai de casă".

Deocamdată, cei mai mulţi cumpărători spun că preţurile sunt acceptabile.

"Am cumpărat 25 de pui şi 25 de boboci. Preţurile sunt normale. Noi în fiecare an cumpărăm şi creştem pentru gospodărie. Locuim la vilă şi avem de toate, inclusiv găini şi curcani".

"Până când 30 dar avem de gând să mai cumpărăm până la o sută. Noi cu aceşti micuţi mai bine ca cu aceşti mari. Până în toamnă aceştia îi ajung pe aceia din urmă şi consumă şi mai puţin. Am luat de 15 lei puiul".

Comercianţii îi asigură pe oameni că păsările scoase în vânzare sunt vaccinate, iar cumpărătorii care au dubii sunt îndemnaţi să verifice actele la administratorii pieţelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu