Primii observatori ONU au ajuns în Siria

Embed:

Primii observatori ONU, care vor monitoriza punerea în aplicare a planului de pace de către oficialii sirieni, au ajuns la Damasc. Cu toate acestea, bombardamentele puternice continuă în mai multe oraşe din Siria.

Observatorii ONU, care au ajuns în această noapte în Siria, îşi vor începe munca astăzi. Potrivit trimisului special al ONU şi al Ligii Arabe pentru problema siriană, Kofi Annan, alte câteva zeci de observatori urmează să ajungă în ţară în următoarele zile, în conformitate cu rezoluţia Consiliul de Securitate al ONU.

Cu toate acestea, oficialii sirieni au subliniat că îşi rezervă dreptul să aleagă observatori ONU în funcţie de naţionalitatea lor şi nu le garantează securitatea în timpul misiunilor. Munca reprezentanţilor ONU va fi atent urmărită şi de refugiaţii sirieni din Turcia.

Duminică, focuri puternice de armă au fost auzite în oraşul Homs din vestul ţării.

Joi a intrat în vigoare armistiţiul negociat de ONU, prin emisarul său Kofi Annan, care este menit să pună capăt vărsării de sânge. Regimul de la Damasc a acceptat planul, dar a avertizat că va răspunde provocărilor rebelilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu