Primii doi suspecţi de coronavirus în Rusia: un chinez şi un rus au fost spitalizaţi la Sankt Petersbourg

Un student din China şi un cetăţean rus care s-a întors recent din Shanghai, au fost internaţi cu febră şi simptome de IRVA la spitalul "S. P. Botkin" din Sankt Petersburg. 

Potrivit presei ruse, cetăţeanul chinez, care a aterizat cu avionul pe aeroportul din Moscova a acuzat febră. Acesta a fost plasat într-o capsulă şi transportat la Sankt Petersburg. 

"Avem doi pacienți suspectați, care sunt examinați. Au manifestări clinice ale unei infecții respiratorii, aflăm care infecție. Diagnosticăm. Un rus a ajuns din China, celălalt este un student chinez care a ajuns mai devreme la Sankt Petersburg, nu azi", a declarat pentru TASS medicul șef al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase "S. P. Botkin", Alexei Yakovlev.

Anterior, o reprezentantă a vice-guvernatorului orașului, Anna Miteanina, a declarat pentru TASS că un pasager care a ajuns pe aeroportul Pulkovo din St. Petersburg din Shanghai a fost internat cu suspiciuni de IRVA.

În mai multe medii regionale și canale Telegram, s-a vehiculat informația că pasagerul a fost internat cu suspiciuni de coronavirus. Interlocutorii TASS nu au confirmat aceste informații, subliniind că sunt necesare investigaţii pentru a face un diagnostic.

Din cauza răspândirii coronavirusului în China, pasagerii care sosesc în Rusia cu avionul din mai multe țări din Asia sunt verificați pe aeroporturi, folosind imaginea termică. Încă din primele zile de la apariția virusului, Rospotrebnadzor a organizat monitorizarea situației epidemiologice, a luat măsuri suplimentare pentru consolidarea controlului sanitar și a carantinei la punctele de control al frontierei de stat a Federației Ruse, a elaborat un algoritm pentru acțiunile personalului medical în cazurile de suspectare a unei noi infecții cu coronavirus și s-a asigurat că organizațiile medicale sunt gata să primească pacienți din teritoriile cu risc.

 

loading...

Lasă un comentariu