Primii beneficiari ai programului Prima Casă: 22 de familii s-au mutat în noile locuinţe

Primii beneficiari ai Programului "Prima Casă" şi-au primit noile locuinţe. Astfel, 22 de familii s-au mutat deja în apartamente şi mansarde noi, iar alte 7 familii urmează să o facă în timpul apropiat. Informaţiile au fost prezentate în cadrul şedinţei Primăriei, azi, 8 august.

Potrivit Mariei Banari, coordonator de proiect, până în acest moment, din 1022 de dosare, doar 61 au fost aprobate la nivel de bancă. "Asta deoarece la moment, colaborăm cu banca doar pentru piaţa secundară şi mansarde. Am încheiat un contract cu o altă bancă, în special pentru piaţa primară", a precizat Banari.

Beneficiarii care au primit cheile de la noile locuinţe s-au arătat satisfăcuţi de program. "Când i-am contactat, unii  nici nu ştiau că au scrisoarea de garanţie de la bancă. Sunt mulţumiţi de dobânda scăzută, de posibilititatea de a achita în rate. Nu au fost nemulţumiţi după obţinerea creditului. Doar procedura de obţinere implică şi nemulţumiri", a menţionat sursa citată.

Mai puţin mulţumit s-a arătat, însă, primarul Dorin Chirtoacă. "Vreau soluţii pentru reducerea decalajului între dosarele aprobate şi cele trecute prin bancă. Avem 61 aprobate de bancă din circa 500 în care este specificată oferta, e prea mare decalajul. În mod  normal, ar trebui să mergem cu asemenea cifre cel puţin lunar. Astfel ca să ne ridicăm la ordinul sutelor, poate chiar al miilor la acordarea de credite", a punctat edilul Capitalei.

Din totalul de dosare acceptate la prima etapă, în 570 nu a fost specificată oferta pentru care optează beneficiarul. Persoanele vizate trebuie să ia o decizie în acest sens în cel mai scurt timp şi să anunţe reprezentanţii programului "Prima Casă", pentru a putea continua procedura.

Totodată, în perioada de vară, au fost aprobate mai puţine dosare, deoarece majoritatea beneficiarilor au fost plecaţi în vacanţe. Spre sfârşitul lunii august, se aşteaptă însă, o creştere a numărului de cereri depuse pentru dosar.

Locuitorii Capitalei care vor să beneficieze de credite păentru procurarea locuinţelor în cadrul programului "Prima Casă" trebuie să depună dosarele la pretura de sector. O dată pe lună, acestea sunt colectate şi transmise comisiei speciale spre analizare şi aprobare.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu