Primii 200 de fermieri din ţara noastră şi-au primit subvenţiile agricole pentru anul 2018

Embed:

Primii 200 de agricultori din ţara noastră şi-au primit subvenţiile pentru anul trecut. Iar până la finele lunii februarie, în conturile altor peste 2.600 de fermieri va fi transferată suma de aproape 364 de milioane de lei. Asigurarea vine din partea directorului interimar al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Vadim Curmei.

"Astăzi au fost trimise către Trezoreria de Stat pentru achitare 12,6 milioane de lei, pentru 216 producători agricoli. Rămâne a fi achitată restanţa pentru 2648 de cereri de acordare a sprijinului financiar în sumă de 363,6 milioane de lei. Către finele lunii februarie, toţi producătorii agricoli îşi vor primi subvenţiile", a declarat Vadim Curmei, director interimar al AIPA.

Printre cei care şi-au primit deja subvenţiile este şi Valeriu Jalba. Agricultorul spune că produce anual aproape 500 de tone de prune uscate care sunt livrate în Rusia, Belarus, Polonia, Italia, dar şi România. Pentru a uşura munca angajaţilor, acesta a cumpărat două utilaje speciale.

"În primele zile ale anului 2019, după cum a fost promis au fost achitate. Ar fi de dorit să intrăm în posesia subvenţiilor până la anul nou. Dar, este binevenit şi acum, nu este o problemă. Se vede că nu au ajuns bani sau au fost prea multe solicitări", a spus Valeriu Jalba, agricultor.

Pentru anul 2018 au fost depuse 7.417 dosare de subvenţionare.

 Numărul este unul record, spune directorul interimar al AIPA.

Pentru anul 2019, Fondul Naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural a preconizat un buget de 900 de milioane de lei, dintre care aproape 400 de mii sunt redirecţionate pentru achitarea subvenţiilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu