Primele roşii moldoveneşti s-au copt mai devreme anul acesta

Embed:
Primele roşii moldoveneşti s-au copt mai devreme anul acesta. La Făleştii Noi, tomatele de toată frumuseţea sunt plantate într-o seră hidroponică. Aici legumele nu cresc nu în sol, ci în recipiente cu vată minerală sau plăci de cocos. Calitatea acestora impune şi un preţ pe măsură. Pentru un kilogram de roşii ecologice pofticioşii scot din buzunare între 40 şi 50 de lei. Asta daca le cumpără direct de la agricultor.

Fermierii spun că au făcut tot ce le stă în puteri, pentru ca să ne bucure cu roşii autohtone de Sărbătoarea Învierii.

"Ne asigurăm că legumele nu o să aibă boli. Nu sunt insecte dăunătoare, noi utilizăm metoda ecologică, plantele sunt polenizate de bondari. În acest mod, producţia noastră este ecologic curată", a spus agronomul, Elena Panamarenco.

Legumicultorii spun că roşiile noastre diferă de cele importante.

"Legumele noastre sunt roşii şi coapte în interior. De aceea şi preţul e mare, datorită calităţii",a spus agronomul, Elena Panamarenco.

Pentru că în seră este foarte cald, muncitorii încep lucrul de la primele ore ale dimineţii. Totuşi, ei spun că sunt mulţumiţi că au posibilitatea să lucreze aproape de casă.

"Este puţin greu, ca şi la orice lucru. Dar merită. Credeţi-mă, dacă iubeşti plantele, îţi iubeşti lucrul, ceea ce faci. Merită."

"Nu pot spune că este uşor, dar muncim. Le curățim, legăm. Ambalarea la fel
intră în responsabilităţile noastre, şi, desigur, avem grijă de plante."

Roşiile de la Făleştii Noi sunt exportate şi peste hotarele ţării. Legumele sunt vândute ca pâinea caldă, iar agricultorii nu rămân niciodată cu marfa nevândută.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu