Primele reacţii ale liderilor europeni după summitul de la Bruxelles

Embed:

Liderii europeni se declară mulţumiţi de rezultatul discuţiilor din această noapte, de la Bruxelles. Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul german, Angela Merkel, au salutat disponibilitatea statelor din zona euro de a-şi consolida disciplina bugetară.

"Cred că după lungi negocieri am ajuns la un rezultat foarte important. Şi este pentru că am învăţat din greşelile trecutului, pentru că viitorul are nevoie de decizii şi reguli prompte", a menţionat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

De asemenea, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso a menţionat că scopul lor a fost să sporească credibilitatea şi regulele pentru Zona Euro."Trebuie să fiu foarte deschis şi sincer, aş fi preferat, bine-nţeles, un acord unanim".

Deciziile luate de liderii europeni, reprezintă un rezultat "foarte bun pentru Zona Euro", a subliniat în această dimineaţă şi preşedintele Băncii Centrale Europene, italianul Mario Draghi.

"Este un rezultat foarte bun şi reprezintă o baza pentru un pact bugetar care să aducă mai multă disciplină în politicile economice ale statelor membre", a spus preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi.

Potrivit lui Nicolas Sarkozy, Banca Centrală Europeană va administra Fondul de slavare din Zona Euro şi mecanismul european de Stabilitate care va intra în vigoare în 2012.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu