Primele randări oficiale cu viitoarea limuzină de lux Kia

Este cunoscut deja faptul că cei de la Kia au în plan extinderea gamei actuale cu un sedan de lux, cunoscut sub denumirea internă „KH”. Evitând să dea publicității și numele real pe care îl va purta acest model, producătorul sud-coreean a publicat primele schițe oficiale ce dezvăluie silueta și câteva detalii ale acestuia.

Până acum, Kia a declarat că modelul KH va fi prima limuzină cu tracțiune spate din istoria mărcii și va debuta pe piața din Coreea în luna iunie a acestui an, urmând să fie disponibilă ulterior pe celelalte piețe, incluzând aici și Statele Unite ale Americii.

Cel mai probabil KH va împrumuta platforma tehnică a lui Hyundai Genesis sedan, Kia refuzând să dea prea multe detalii despre mecanica noului model. Chiar și așa, avem o bănuială că motorizărie de pe Genesis – un V6 de 3,8 litri, și două V8 de 4,6 și 5,0 litri – sunt printre principalele candidate pentru ocuparea spațiului de sub capotă. 

Conform declarațiilor oficiale ale producătorului, conceptul de design din spatele modelului KH este „distinctiv, modern și totodată clasic”. Cel puțin în aceste randări, anumite detalii precum „sprâncenele” farurilor și designul posteriorului amintesc de ultimile creații ale unui constructor bavarez. 

Kia a adăugat că modelul KH va fi echipat cu cele mai noi gadgeuri și tehnologii multimedia. La cum evoluează producătorii coreeni de electronice în ultima perioadă, așteptăm cu interes primele poze oficiale cu interiorul sedanului de lux.

Ei bine, dacă până acum nu ne-am gândit vreodată la Kia ca alternativă pentru conservatoarele limuzine europene, s-ar putea ca evoluția din viitorul apropiat să ne ia prin suprindere.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu