Primele incidente: Angajaţii birourilor de înmatriculare a maşinilor cu numere transnistrene, PERCHEZIŢIONAŢI de "miliţie"

Embed:

Mai mulţi angajaţi ai celor două birouri de înmatriculare a maşinilor cu numere transnistrene, din Tiraspol și Râbnița, au fost percheziţionaţi ilegal de aşa-numita "miliţie" transnistreană. Incidentul a avut loc în data de 6 septembrie, la mai puţin de o săptămână de când au fost deschise cele două oficii, şi a fost anunţat de către Delegația Chişinăului în Comisia Unificată de Control.

Funcţionarii au fost blocați la așa-numitele posturi de control instalate ilegal de către structurile de forță transnistrene pentru aproape jumătate de oră.

Acestea le-au perchiziționat automobilele de serviciu, le-au ridicat actele de identitate, dar și formulare, ștampile și alte rechizite de lucru.

Ulterior, documentele au fost restituite.

Asemenea incidente s-au produs concomitent la podurile peste râul Nistru Gura Bâcului – Bâcioc și Rezina – Râbnița.

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a condamnat acest incident, care demonstrează o dată în plus abuzurile comise de Tiraspol prin care se încalcă dreptul la libera circulație în Zona de Securitate.

Cele două birouri de înregistrare a vehiculelor şi-au început activitatea în data de 1 septembrie.

Şoferii din stânga Nistrului pot depune solicitări pentru a-şi perfecta numere de înmatriculare neutre, pentru a participa, în premieră, în trafic internaţional.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu