Primele imagini din momentul reţinerii lui Veaceslav Platon

Veaceslav Platon, supranumit raiderul nr. 1 în CSI, a fost reţinut aseară la Kiev. Procuratura Generală a anunţat că a fost informată despre această operaţiune, prin intermediul Interpol, şi că, în scurt timp, va iniţia procedura de extrădare.

Autorităţile au confirmat, cu referire la informaţiile colegilor de la Kiev, că Platon avea un paşaport ucrainean fals, un pașaport diplomatic și de călătorie a Republicii Moldova, carduri bancare și 500 de mii de hrivne, care au fost confiscate. 

Actul fals ridicat de la acesta era emis pe numele Kobalev Veaceslav, născut pe 24 ianuarie 1973, în raionul Căușeni, Republica Moldova.

Procurorul general interimar Eduard Harunjen a declarat pentru Publika TV că Veaceslav Platon a fost reţinut de autorităţile ucrainene în oraşul Kiev. Reţinerea a avut loc la câteva ore după ce procurorii moldoveni au anunţat că Platon a fost dat în căutare internaţională. 

Luni, Veaceslav Platon a fost anunţat în urmărire internaţională. Pe numele controversatului om de afaceri a fost eliberat mandat de arestare pentru 30 de zile.

Procurorii îl suspectează pe Veaceslav Platon de coordonarea furtului de la Banca de Economii, din care a profitat personal de cel puţin 800 de milioane de lei. 

Citeşte şi: Veaceslav Platon ar fi coordonat furtul de la BEM şi ar fi furat peste 800 de milioane de lei

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu