Primele declarații făcute de pilotul elicopterului cu care a evadat deţinutul francez Redoine Faid

Embed:

Pilotul elicopterului cu care a evadat deţinutul francez Redoine Faid face primele declaraţii. Comandantul aeronavei susţine că duminică dimineaţa a trăit şocul vieţii. Totul a început când doi indivizi au venit pe aerodrom, rugându-l să decoleze pentru a efectua primul lor zbor. 

"Le-am spus că elicopterul nu este pregătit, că nu pot porni motorul, fiindcă nu aveam combustibil pentru a efectua acel zbor. Deci, i-am refuzat. Mi-au zis să mă alimentez repede. Unul dintre ei m-a agresat. M-au prevenit că familia mea este în pericol", a declarat Stephane Buy, pilotul elicopterului.

Stéphane Buy a adăugat că a decolat ca de obicei, pentru a nu trezi suspiciuni, iar după câteva rotaţii la înălţime a fost obligat să se îndrepte în direcţia penitenciarului.

"La un moment dat mi-au zis să aterizez pe un câmp cu pretextul că vor la toaletă. În momentul când coboram mi-au pus arme şi bastoane la tâmplă şi mi-au comunicat care-i planul, că trebuie să luăm un prieten de-al lor din închisoarea Réau", a zis Stephane Buy, pilotul elicopterului.

După câteva minute au părăsit penitenciarul. Deţinutul şi cei doi complici discutau că urmează să aterizeze, din nou, lângă o benzinărie, pentru a incendia elicopterul. Ajunşi la sol, pilotul a reuşit să se salveze înainte aparatul de zbor să se aprindă. Ulterior, comandantul a fost supus unor teste psihologice şi medicale. Totodată, presa franceză scrie că fratele deţinutului evadat a fost interogat mai mult de 24 de ore de către autorităţile franceze. Brahim Faid spune că în ziua dinaintea evadării l-a vizitat pentru a-l vedea şi a discuta posibilitatea de a-l transfera în altă închisoare.

"Nu am nicio legătură cu evadarea fratelui meu". a spus Brahim Faid, fratele deţinutului evadat.

"Domnul Brahim Faid a rămas uimit, şocat de cele întâmplate. Nu a făcut nimic decât să aştepte serviciile penitenciare", a menționat Keren Safar, avocatul lui Brahim Faid. 

După această evadare ca în filme, un partid de dreapta din Franţa a cerut demisia ministrului Justiţiei. În replică, Nicole Belloubet a declarat că nu va pleca din Guvern. 2900 de poliţişti şi jandarmi participă la operaţiunea de căutare a lui Redoine Faid, în vârstă de 46 de ani. El a fost condamnat în 2011 la 25 de ani de închisoare după ce a atacat un vehicul de transport bancar şi a ucis o poliţistă. Este a doua evadare a sa din închisoare. În 2013, el a scăpat după ce a luat ostatici patru gardieni și i-a folosit drept scuturi umane. Pentru a ieşi din penitenciar, a folosit explozibil pe care soţia sa i-l aducea ascuns în pacheţele de şerveţele.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu