Primele declarații ale procurorului Nicolae Dumbrăveanu despre percheziţiile de la fisc (VIDEO)

Embed:

Procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale în comun cu ofiţerii SIS au efectuat, astăzi, percheziţii în 16 locaţii.

Urmare acestor percheziții a fost descoperit un un grup infracțional specializat pe evaziune fiscală. Despre acest lucru a comunicat procurorul Nicolae Dumbrăveanu.

"Este vorba despre o cauză penală de evaziune fiscală și de escrocherie, cu implicarea unui grup infracțional organizat pe  specializat pe evaziune fiscală.

Pe parcursul anilor 2018-2019 curent, membrii grupului infracționl prin implementarea a mai multor scheme infracționale s-au eschivat de la plata taxelor și impozitelor în proporții deosebit de mari.

Ar fi vorba despre o sumă de peste 3 milioane de lei. Tot acești membri, cu participarea unor colaboratori ai Serviciului Fiscal de Stat, au înterprins acțiuni în obținerea ilicită a taxei pe valoare adaugată și restituirea ilicită a acestei taxe. 

Suma restituirii este peste 1 milion de lei", a declarat procurorul, Nicolae Dumbrăveanu.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi pentru escrocherie,  suspecţii riscă până la 15 ani de închisoare, iar pentru fapte de evaziune fiscală legea prevede până la cinci ani de puşcărie.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu