Primele declarații ale prim-miniștrilor în cadrul ŞEDINŢEI COMUNE a Guvernului Moldovei și României

Embed:

La Palatul Victoria din Bucureşti se desfăşoară astăzi Şedinţa Comună a Guvernului Republicii Moldova şi cel al României. 

În deschiderea evenimentului, oficialii și-au mulțumit reciproc pentru susținere. Premierul României a evidențiat faptul că proiectele României și Republicii Moldova trebuie puse în practică cât mai curând.

"Îmi face o plăcere deosebită să găzduim astăzi la București o nouă ședință comună a Guvernului României și Republicii Moldova.

Vreau să le urez bun venit domnului prim-ministru Pavel Filip, domnului vice prim-ministru, domnul Iurie Leancă, tuturor membrilor guvernului Republicii Moldova.

Consider că această întâlnire este deosebit de importantă, mai ales că se desfășoară în an centenar, an în care România sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire.

Pentru noi, în acest an deosebit de important, trebuie să avem în vedere inculsioarea relațiilor bilaterale, economice și comerciale dintre cele două țări. În cursul discuțiilor vom aborda puncte concrete de cooperare, de impulsionare a cooperării între cele două țări și sper ca la sfârșitul acestei întâlniri să vorbim despre lucrurile pe care le-am realizat, decis și să impulsionăm ca proiectele pe care le avem să fie accelerate și puse în practică cât mai curând", a spus premierul României, Viorica Dăncilă.

Premierul Republicii Moldova a felicitat noii miniștri ai României și le-a urat succes în noul mandat. De asemenea, Pavel Filip a mulțumit pentru susținere și pentru ajutorul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova.

"Mă bucur să ne revedem aici, la București, la o nouă ședință comună a guvernelor Republicii Moldova și României.

Cu acest prilej doresc să felicit noii colegi care au venit în guvernul României, să aveți succese în acest mandat important. În fața dumneavoastră este guvernul de la Chișinău, după ce a trecut peste reforma administrației publice centrale.

Am devenit mai puțini, dar guvernul, din punctul meu de vedere este tot atât sau poate mai eficient decât a fost.

Țările noastre au relații istorice. Cred că ar fi puțin să spunem că avem relații bune sau relații excelente, pentru că relațiile dintre Republica Moldova și România depășește această axă.

Noi suntem într-un spațiu comun lingvistic, într-un spațiu comun cultural, într-un spațiu comun de valori, de aceea și relația este una specială. Vă mulțumesc pentru aceată ocazie, pentru ajutorul constant pe care l-am simțit din partea României", a spus premierul Pavel Filip.

Pavel Filip a venit și cu un mesaj cu facebook. Premierul a evidențiat importanța pe care o are asistența oferită de România în derulalea a zeci de proiecte de la noi din țară.

"O discuție sinceră și caldă cu dna prim-ministru Viorica Dăncilă. Avem zeci de proiecte în derulare, iar asistența României pentru țara noastră înseamnă sute de grădinițe renovate, poduri și autostrăzi, gazoductul Iași-Ungheni, secții de spitale modernizate, edificii de cultură reparate.

România este mai mult decât un prieten și un partener și ne-a întins o mână de ajutor atunci când am avut nevoie. Și pentru asta am mulțumit astăzi colegilor", a scris pe facebook, premierul Pavel Filip.

PUBLIKA.MD amintește că miniştrii moldoveni şi cei români vor semna o serie de acorduri în domeniul economic şi cel politic. Printre acestea se numără şi documentul care se referă la eliminarea tarifelor de roaming, dintre cele două ţări. Asta înseamnă că cetăţenii moldoveni care călătoresc în România vor putea vorbi la telefon la tarif local.

Totodată, cetăţenii români care vor vizita Republica Moldova, nu vor mai fi stresaţi de preţul convorbirilor telefonice. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu