Primele competiţii în 2020. Luptătorii moldoveni de taekwondo vor concura la Dutch Open şi Belgian Open

Embed:

Luptătorii moldoveni de taekwondo vor concura la începutul lunii martie la primele lor competiţii internaţionale din 2020. Stepan şi Vadim Dimitrov, Aaron Cook, Ana Ciuchitu şi Tatiana Ţîmbalari vor participa la prestigioasele turnee Dutch Open şi Belgian Open.

"Sunt turnee puternice, unele dintre cele mai puternice de seria G, unde se adună peste două mii de sportivi", a povestit antrenorul, Vladislav Mazur.

"În fiecare an mergem acolo. Turneele sunt ca o testare, ca să vedem ce putem face la competiţii oficiale cum sunt Campionatele Europene şi Mondiale", a spus luptătorul de taekwondo, Vadim Dimitrov.

În afară de Cook, componenţii lotului naţional se află în cantonament la Cocieri, raionul Dubăsari.

De câteva ori pe săptămână ei vin la Chişinău şi efectuează antrenamente de crossfit, pentru a îmbunătăţi pregătirea funcţională.

"Desigur, antrenamentele nu sunt uşoare, dar pentru a avea rezultat nu putem să ne aşteptăm la ceva uşor", a menţionat luptătoarea de taekwondo, Ana Ciuchitu.

Competiţile de luna viitoare sunt etape de pregătire pentru turneu de la Milano din aprile, care este ultimul concurs unde luptătorii de taekwondo pot obţine cote pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Sunt calm şi focusat la finală. Sunt gata să obţin cota. Vom face tot posibilul, vom efectua cantonament la Malovata şi Belgia. Sper la rezultatul cel mai înalt şi vreau să obţin cota olimpică", a afirmat luptătorul de taekwondo, Stepan Dimitrov.

"Am aşteptat patru ani de zile. Cred că din punct de vedere psihologic va fi destul de greu. Este ultima posibilitatea noastră de a participa la aceste Jocuri, dar cred că suntem pregătiţi destul de bine şi să reuşim să evoluăm destul de bine la acest campionat", a spus luptătoarea de taekwondo, Ana Ciuchitu.

Până în prezent pentru Olimpiada de la Tokyo s-au calificat şapte sportivi moldoveni. Este vorba despre atleții Sergiu Marghiev, Lilia Fisikovici, Dimitriana Surdu, Zalina Petrivskaia, luptătoarea Anastasia Nichita, arcașa Alexandra Mârca şi înotatoarea Tatiana Salcuțan.
 

loading...

Lasă un comentariu