Primele acorduri semnate la Moscova: Cercetătorii moldoveni şi ruşi vor studia împreună istoria

În urma întrevederii premierului Moldovei Vlad Filat cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, au fost semnate o serie de documente importante pentru relaţiile moldo-ruse. Reamintim că Vlad Filat se află într-o vizită oficială în Rusia, care predeve întâlniri cu cele mai importante persoane din administraţia de la Moscova – preşedintele Vladimir Putin, premierul Dmitri Medvedev şi preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narîşkin.

Astfel, informează RIA Novosti, miniştrii de Interne ai Moldovei şi Rusiei, Dorin Recean, şi, respectiv, Vladimir Kolokolţev, au semnat un protocol de colaborare între cele două instituţii, urmat de un memorandum semnat de ministrul Dezvoltării Regionale de la Moscova, Oleg Govorun, şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor de la Chişinău, Marcel Răducan.

În afară de aceasta a fost decisă înfiinţarea unei comisii mixte-moldo-ruse privind cercetarea istorică, prin semnăturile directorului Institutului de Istorie generală din Rusia, Aleksandr Ciubarian, şi a directorului Institutului de Istorie a Statului şi Dreptului al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Cojocaru.

Crearea respectivei comisii a fost anticipată, în cadrul unei emisiuni la Publika TV, de către analistul politic de la Chişinău, Anatol Ţăranu, când a spus că la Moscova se va semna un protocol de formare a unei comisii mixte privind istoria comună a celor două state.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu