Primăvara începe cu Festivalul Mărţişor: Mai mulţi interpreţi din Moldova, România şi Ucraina au evoluat la tradiţionalul concert

Embed:
Primăvara începe cu slăvirea mărţişorului. Festivalul dedicat acestui simbol naţional a debutat aseară la Palatul Naţional "Nicolae Sulac" din Capitală cu un concert de excepţie care a reunit zeci de interpreţi renumiţi.

"Lăutarii" lui Nicolae Botgros împreună cu "Alex Calancea Band" au fost primii care au urcat pe scenă.

Rând pe rând, pe scena Palatului Naţional au evoluat interpreţi din România dar şi artişti autohtoni.

Cei aproximativ 1800 de spectatori au urmărit spectacolul cu sufletul la gură. Atmosfera a fost asigurată de aproape 70 de muzicieni dar şi de ansambluri folclorice din Moldova şi Ucraina.

Oamenii au rămas impresionaţi şi de evoluţia celor de la "Brio Sonores" care au avut un duet de excepţie cu renumita interpretă din România, Paula Seling.

Spectatorii au fost felicitaţi cu ocazia sărbătorii mărţişorului de către ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

"Să înţelegem că culorile care vin odată cu Mărţişorul trebuie preţuite şi iubite. Vă doresc ca festivalul în ediţia 53-a Mărţişor să dăinuie veşnic aşa cum va dăinui şi poporul nostru. La mulţi ani, Mărţişor", a spus ministrul.

La concert a fost prezent şi premierul Pavel Filip. Prim-ministrul l-a felicitat pe marele compozitor Eugen Doga, care, în prima zi de primăvară şi-a sărbătorit ziua de naştere.

"Încă o dată felicitări, şi la mulţi ani. Sănătate", i-a urat prim-ministrul maestrului Doga.

Publicul a fost impresionat de spectacol:

"Un concert foarte deosebit. Mi-a plăcut foarte mult. O atmosferă foarte plăcută."

"O atmosferă de primăvară. Suntem mulţumiţi. Un concert deosebit."

"Impresiile sunt foarte plăcute. Am primit un buchet mare de emoţii pozitive. Sunt foarte fascinat de concert."

"Mi-a plăcut foarte mult concertul. A fost un concert select, cu o puternică tentă naţională aşa cum se cuvine la un început de primăvară. "

Pentru organizarea festivalului, Ministerul Culturii a alocat peste două milioane şase sute de mii de lei. Prețul biletelor variază între 100 şi o mie de lei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu