Primarul suspendat, Dorin Chirtoacă, ŞI-A ANUNŢAT DEMISIA

Embed:

Dorin Chirtoacă şi-a dat demisia din funcţia de primar al Capitalei. Decizia urmează să fie aprobată de Consiliul Municipal Chişinău, iar apoi transmisă Comisiei Electorale Centrale.

"Am decis să renunț la funcția de primar al municipiului Chișinău, în semn de protest și dezacord față de abuzurile care au loc împotriva orașului, dar și împotriva susbsemnatului, și în niuciun caz, în sensul de a accepra sau a recunoaște acuzațiile prostești care-mi sunt aduse", a spus Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al Chișinăului.

Chirtoacă i-a mai acuzat pe democraţi de situaţia în care a ajuns, fapt negat de reprezentanţii PDM.

"Prin aceste declaraţii se încearcă de a politiza faptele comise, sau care trebuie demonstrate dacă au fost sau nu comise. Domnul Chirtoacă are o fantezie foarte bogată şi, în contextul declaraţiilor de astăzi, ele au fost expuse", a declarat Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al Chișinăului.

Şi primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a reacţionat pe Facebook la decizia lui Chirtoacă, pe care o consideră corectă. Ea a menţionat că municipiul Chişinău are nevoie de stabilitate şi că îşi va îndeplini obligaţiunile până va fi ales alt primar. 

La rândul său, liderul fracţiunii PSRM din Consiliul Municipal, Ion Ceban, a declarat că aceasta este una dintre puţinele decizii bune luate de edilul suspendat şi că aşteaptă alegerile anticipate.

În acelaşi timp, reprezentanţii Partidului Popular European din Moldova au declarat, într-un comunicat de presă, că anunțul lui Chirtoacă este o tentativă de a arunca societatea în noi dezbateri cu tentă electorală, cu scopul de a devia atenția de la procesul de reformare a Primăriei. Iar Partidul Acţiune şi Solidaritate a comentat că această demisie era necesară de multă vreme.

Amintim că, în luna noiembrie a anului trecut, a fost organizat un referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, iniţiat de PSRM. Scrutinul a costat nouă milioane, însă acesta nu a fost validat din cauză că au ieşit prea puţini oameni la vot.

Viitorul scrutin ar putea avea loc în data de 20 mai, când vor fi organizate alegeri anticipate şi în alte localităţi. Dorin Chirtoacă s-a aflat la cârma Primăriei din 2007 până anul trecut, când a fost suspendat din funcţie. Asta după ce a fost învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. În prezent, acesta este cercetat sub control judiciar şi riscă până la şase ani de puşcărie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu