Primarul suspendat, Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu

Embed:

Primarul suspendat, Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins solicitarea acestuia de a fi eliberat .

Decizia a fost motivată  prin faptul că anterior edilul Capitalei ar fi încercat să influenţeze martorii care figurează în acest caz.

"Colegiul penal respinge recursul avocatului și menține încheierea Judecătoriei Chișinău Buiucani din 10 august 2017. Decizia este irevocabilă."

"Sunt bănuieli rezonabile că inculpatul va influența martorii, va crea presiuni asupra acestora de a-și schimba declarațiile. Astfel, riscul împiedicării bunei desfășurări a examinării cauzei penale este unul iminent", a comunicat procurorul, Dumitru Robu.

Dorin Chirtoacă spune că este o decizie nefondată şi va sesiza Consiliul Superior al Magistraturi.

"Asta este o absurditate, în primul rând aceia nu sunt martorii acelea sunt persoane învinuite. A doua oară cum aş putea eu influenţa. Chipurile dispoziţiile care le-am emis sunt pentru a influenţa. Doar în mai rău ca să vorbească rău despre mine, e lipsit de logică", a a afirmat primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut în data de 25 mai şi plasat în arest la domiciliu în dosarul parcărilor cu plată. El este învinuit de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Edilul riscă până la șapte ani de închisoare şi pledează nevinovat.Următoarea şedinţă de judecată va avea loc în luna septembrie.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu