Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a cerut demisia şefului Parcului urban de autobuze. Reacţia lui Capcelea

Embed:

Primarul interimar al Capitalei i-a cerut demisia şefului Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea. Picătura care a umplut paharul nemulţumirilor Silviei Radu au fost imaginile scandaloase cu autobuzul de pe linia nr. 46 Chișinău-Ghidighici, apărute zilele trecute în presă.

Vehiculul a fost surprins că circula cu podeaua deteriorată.

"Săptămâna trecută pe facebook a apărut presa a semnalat că avem autobise marca Flinston din epoca de piatră. Îmi pare un licru absolut iresponsabil cred că este o iresponsabilitate din partea din partea acestei direcţii de autobuse pe care o avem la municipalitate. Eu cred că călătorii dacă nu erau atenţi puteau să cadă. Eu cred că acestă situaţie este intolerabilă. De aceia astăzi vreau să îi cer demisia domnului Capcelea, directorul acestei întreprinderii", a declarat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

CITEŞTE ŞI: Autobuze ca în Flinstones în Chişinău. Maşina spre Ghidighici circula cu găuri în podea (GALERIE FOTO)

Autobuzul cu pricina circulă de 20 de ani şi ar trebui, mai degrabă, să fie piesă de muzeu, pentru că a depăşit cu peste 12 ani perioada de funcţionare.

Şeful Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea a recunoscut că problema autobuzelor vechi există, dar nu consideră întemeiată cererea de a-şi prezenta demisia.

"Dacă sunt vinovat că din 2006 nu a fost alocat nici un bănuț la întreprindere Parcul Urban de Autobuze pentru investiții capitale, dacă termenul de exploatare şi parcursul este depășit de două ori la toate autobuzele, dacă se învechește metalul, dacă partea carosabilă nu tot timpul este reparată ce duce la frecvenţa mai mare a defecţiunilor autobuzelor. Eu totuşi nu mă gândesc că la moment este cazul ca să fiu demis", a declarat şeful Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea.

În Parcul Urban sunt 124 de vehicule pentru transportarea pasagerilor. Ultima reînoire a acestuia a avut loc în anul 2006, când au fost achiziționate 20 de autobuze noi de model MAN.

Anual, pentru cumpărarea pieselor de schimb şi a materialelor sunt cheltuite 15 milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu