Primarul Dorin Chirtoacă, ÎN AREST LA DOMICILIU pentru 25 de zile. Ce spun procurorii

Embed:

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, cercetat în dosarul parcărilor cu plată, rămâne în arest la domiciliu. Magistraţii de la Judecătoria Chişinău au decis prelungirea mandatului cu încă 25 de zile. Primarul se declară însă nevinovat şi spune că va contesta decizia. 

"Persistă riscul de înlăturarea din prezenta cauză penală. Din consederente date s-a insistat la prelungirea măsurei preventive. Învinuitul nu a dat declaraţii organului de anchetă penală şi nu colaborează", a declarat Dumitru Robu, procuror.

"Nu am făcut niciun trafic de influenţă şi nu am făcut nimic altceva decât am executat atribuţiile mele de serviciu. Conştiinta mea este curată. Sper să pot convinge atât organul de urmărire penală, cât şi instanţa de judecată", a subliniat Dorin Chirtoacă.

În timp ce magistraţii examinau demersul procurorilor, mai mulți liberali au organizat un miting în faţa sediului judecătoriei în susținerea edilului și au cerut eliberarea acestuia.

"Noi continuăm cu aceeaşi declaraţie că Dorin Chirtoacă este nevinovat şi sper ca astăzi să nu se prelungească aceste 30 de zile. Suntem toţi aici, cei care îl susţin pe primar şi aşteptăm să vedem care vor fi rezultatele", a spus Alina Zotea, deputat.

"Omul nu poate fi arestat pentru o încălcare virtuală, că aşa doreşte cineva să fie arestat. Legea care a încălcat-o el? El nu a încălcat nimic. Tot ce i se impune asta este virtual, asta undeva cineva ceva a spus", a menţionat Gheorghe Brega, viceministru pe probleme sociale.

PUBLIKA.MD aminteşte că Dorin Chirtoacă a fost reţinut în dosarul parcărilor cu plată, fiind bănuit de trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în urma mai multor audieri, s-a constatat că Dorin Chirtoacă i-ar fi dat indicaţii viceprimarului Capitalei, Nistor Grozavu, să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău şi să semneze contractul cu firma Eme Parkleitsystem, fără avizul Consiliului municipal.

Potrivit anchetei, Chirtoacă urma să primească o cotă de 13 la sută din banii prevăzuţi pentru realizarea proiectului. 26 la sută ar fi trebuit să îi revină omului de afaceri Alexandru Pincevschi, iar alte 13 procente trebuia să-i primească şefului Direcţiei Transport a Capitalei, Igor Gamreţki, reţinut în acelaşi dosar.

Dorin Chirtoacă riscă până la şapte ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu