Primarul degrevat al satului Suruceni, în vizorul CNA. De ce îl ACUZĂ localnicii

Embed:

Primarul degrevat al satului Suruceni, Vasile Blăniţă, este acuzat de un grup de localnici de abuz în serviciu şi trafic de influenţă. O sesizare, în acest sens, a fost depusă la Centrul Naţional Anticorupţie. În plângere se menţionează că funcţionarul a favorizat, acum doi ani, o firmă să câştige licitaţia pentru amenajarea unui parc din localitate.

Compania, care ar fi condusă de o rudă a primarului, şi-a asumat obligaţia să efectueze lucrări de amenajare a parcului în valoare de 360.000 de lei.

Unii localnici spun că banii ar fi fost folosiţi de primar în scopuri personale, în timp ce alţii îi iau apărarea funcţionarului:

"La noi în sat s-a pus un grup de oameni care câştigă toate fondurile, le acaparează. Persoana data a câştigat suma de bani, i-a pus în buzunar şi nu a mai făcut nimic în parc".

"Banii ăştia vin la noi în sat şi se pot face mai multe proiecte. Sunt mai multe partide şi se ameninţă unul pe altul. Asta e".

"Cine acum nu este capabil de aşa ceva. Spuneţi-mi, vă rog. Sunt capabili cei mai mari, de ăştia mici nici nu mai vorbesc".

Primarul degrevat spune că banii au fost transferaţi legal.

"Sunt nişte minciuni. Cele mai adevărate. Nu sunt niciun fel de rudă. Firma respectivă care a organizat lucrările de curăţare a parcului şi de amenajare cu coşuri şi bănci a câştigat licitaţia. Noi am făcut conform legislaţiei, am publicat în buletinul achiziţiilor, au fost mai multe întreprinderi", a declarat primarul degrevat al satului Suruceni, Vasile Blăniţă.

CNA urmează să investigheze şi corectitudinea gestionării a două milioane de lei pentru construcţia unui pod pietonal din localitate. În acest moment, aici, nu se desfăşoară lucrări. Primarul degrevat a promis, însă, că podul va fi gata până la sfârşitul acestui an.

"A spus că până la votare, la alegere podul să fie terminat, dar văd că e zero. Deodată a dat vina că nu s-au transferat banii la vreme, pe urmă s-au transferat bani, însă s-au stopat lucrările", a spus un localnic.

 
Pe aceeaşi temă