Primarul de Corjova a fost condamnat la 7 zile de închisoare

Embed:

(UPDATE 18.29) Primarul de Corjova a fost condamnat la şapte zile de închisoare. Valeriu Miţul a fost arestat astăzi de către miliţia transnistreană, împreună cu consilierul din Corjova, Iurie Coţofană. Deocamdată nu s-a luat o decizie în cazul lui Iurie Coţofană.

Procuratura Dubăsari deja s-a autosesizat în cazul reţinerii primarului din satul Corjova, Valeriu Miţul, şi a consilierului local, Iurie Coţofană. Dosarul penal a fost deschis având drept obiect răpirea persoanelor, violarea dreptului la libertatea întrunirilor şi a uzurpării de calităţi oficiale.

Arestările de la Corjova au avut loc la ora 11.30. Peste cinci ore, procuratura Dubăsari a deschis un dosar penal pe faptul reţinerii ilegale a celor două persoane. Autorităţile de la Chişinău şi reprezentanţi ai organismelor internaţionale califică incidentul drept o tentativă de destabilizare a situaţiei.

Reprezentanţii OSCE spun că acest caz nu trebuie să aibă un impact negativ asupra negocierilor privind reglementarea conflictului transnistrean.

Incidentul de la Corjova, care s-a soldat cu arestarea a două persoane, a avut loc în timpul manifestării de comemorare a războiului de pe Nistru.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu