Primarul Corjovei și consilierul său, arestați pentru că purtau tricolorul Moldovei

Embed:

Au fost închişi pentru că au purtat tricolorul Republicii Moldova şi au comemorat victimele războiului de pe Nistru, din 1992. Este vorba de primarul şi consilierul din satul Corjova, Dubăsari, care au fost arestaţi de miliţia transnistreană pe 2 martie. Valeriu Miţul şi Iurie Coţofan au fost invitaţii emisiunii Fabrika.

Consilierul din comuna Corjova Iurie Coţofan spune că nu este prima dată când a fost arestat de miliţia transnistreană. "În cazul de 2 martie s-a primit încă mai spontan, să vă spun cinstit nici nu am luat seama cum a fost coloana tăiată de patru dinainte şi patri miliţieni din urmă şi am fost înşfăcat, am depus rezistenţă poate 2-3 minute până mi-au sucit mâinile. Am fost izolaţi absolut, la judecată am fost duşi aparte, ţinuţi aparte în celule, niciun fel de plimbare, niciun fel de convorbire", susține Coțofan.

Primarul Valeriu Miţul şi consilierul Iurie Coţofan au fost arestaţi pe 2 martie, după ce au participat la slujba de pomenire a celor căzuţi în războiul din 1992. Ei au fost eliberaţi după 3 zile de arest.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu