Primarul comunei Selişte, cercetat în libertate

Embed:

Primarul din Selişte, reţinut acum câteva zile de ofiţerii CNA  pentru corupere pasivă, în cadrul audierilor şi-a recunoscut vina. Acesta va fi cercetat în libertate în urma unui acord încheiat de recunoaştere a vinei cu procurorul care instrumentează cazul. Informaţia a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

Potrivit anchetei, alesul local din partea Partidului Liberal pretindea 10 la sută din suma unor contracte, în valoare de 190 000 de lei, prin care un agent economic urma să facă lucrări de iluminare stradală a trei localităţi din Orhei.

Potrivit materialelor cauzei, serviciile au fost efectuate în termenii stabiliţi, însă edilul a creat obstacole la achitarea plăţilor contractuale. Învinuitul promitea deblocarea acestei situaţii dacă primea 13 000 de lei, dintr-un contract de 130 000 de lei şi alţi 6000 de lei dintr-un alt contract, în valoare de 60 000 de lei.

Agentul economic a depus o plângere la CNA, astfel prima suma de bani a fost transmisă sub controlul ofiţerilor anticorupţie, iar când primarul trebuia să primească cei 6000 de lei, el a fost reţinut de ofiţerii CNA. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de puşcărie, amendă de 400 de mii de lei cu privarea dreptului de a ocupa funcţii publice până la 10 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu