Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, îndeamnă protestatarii la calm (VIDEO)

Embed:

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă îndeamnă protestatarii din faţa Parlamentului să fie calmi şi să nu recurgă la violenţe.

Politicianul a făcut un apel către mulţime şi îi îndeamnă să participe la un dialog paşnic. 

"Marea majoritate au fost evacuaţi, însă nu sunt binevenite violenţele. Calea dialogului este unica soluţie. Nu exclud că s-ar fi ajuns la moarte de om la situaţia agitată din Parlament", a declarat Dorin Chirtoacă, primarul Capitalei. 

Întrebat despre starea de sănătate a unchiului său Mihai Ghimpu, primarul Capitalei a fost rezervat în declaraţii, totuşi el condamnă gestul manifestanţilor.

Potrivit lui, liderul PL tocmai ieşise din Parlament când mulţimea s-a năpustit asupra politicianului. 

CITEŞTE ŞI: Liderul PL, Mihai Ghimpu, A FOST ATACAT de protestatari (VIDEO)

PUBLIKA.MD menţionează că mai mulţi susţinători ai Platformei ''Demnitate şi Adevăr'', ai socialiştilor şi formaţiunii ''Partidul Nostru'' protestează şi la această oră în faţa Parlamentului faţă de decizia de a învesti Guvernul Filip.

 Anterior, manifestanţii violenţi au forţat uşa din spatele clădirii legislativului. Mulţi dintre ei i-au luat la pumni pe poliţişti şi i-au deposedat de scuturi şi căşti. Liderul Platformei ''Demnitate şi Adevăr'', Andrei Năstase, a încercat să-i oprească pe manifestanţi din acţiunile lor, însă nu i-a reuşit. Ulterior, protestatarii au început să strige "Jos Năstase!" 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu