Primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu, arestat pentru 30 de zile. A primit mită UN MILION DE EURO

Embed:

Primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, el fiind acuzat de luare de mită. Un denunţător susţine că, în ultimii trei ani, i-a dat edilului mită în repetate rânduri, însumând un milion de euro.
Sorin Opresu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului București.

În această seară a fost reținut și Mircea Constantinescu, șeful direcției juridice din Primăria București.

„Nu a pretins domnia sa în mod direct sau indirect sume de bani pentru contracte care s-au derulat în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti sau alte foloase necuvenite sau prestări de servicii în acest sens. Totul se bazează doar pe aprecieri şi supoziţii pe care DNA le-a luat în acest moment ca mijloc de probă ale altor doi denunţători. Nu a condiţionat (atribuirea unor contracte, n.r.), pentru că nici nu avea de-a face cu atribuirea acestor contracte”, a declarat presei avocatul lui Sorin Oprescu.

Din referatul cu propunerea de arestare preventivă reiese că toate neregulile au ieşit la iveală după ce mai mulţi oameni de afaceri i-au denunţat pe doi directori din Primăria Generală. Aceştia erau acuzaţi că cereau mită. Procurorii au descoperit că o parte din bani ar fi ajuns şi la Sorin Oprescu. Modul de operare era unul complex. Totul ar fi început în 2013. Implicarea lui Sorin Oprescu s-a făcut după ce unul dintre directori ar fi fost avertizat că va fi concediat pentru că asupra lui există multe suspiciuni. Atunci, primarului general i s-a oferit o parte din banii primiţi.

“La această întâlnire (...) i-a remis inculpatului Oprescu Sorin suma de 25.000 euro provenind din cei 60.000 euro remişi de denunţători, totodată spunându-i că: „25 de la Mogoşoaia”. Reacţia inculpatului Oprescu Sorin a fost aceea de a spune: „Da, da, da! Mulţam””, se arată în dosarul DNA.

Sorin Oprescu a stabilit un mod concret de operare. Anchetatorii spun că primea mita doar la locuinţa sa din localitatea Ciolpani. Procurorii susţin că cei mai mulţi bani ar fi provenit de pe urma contractelor încheiate de Societatea care administrează complexul de la Mogoşoaia, dar şi de la Administraţia Cimitirelor din București.

Potrivit achetatorilor, primarul Sorin Oprescu ar fi fost denunţat chiar de unul dintre directorii din subordinea sa, speriat că ar putea fi prins în timp ce colecta mita de la mai mulţi oameni de afaceri.

Denunţătorul susţine că, din 2013 şi până astăzi, a avut peste 20 de întâlniri cu Sorin Oprescu. De fiecare dată scopul a fost acela de a-i da partea de mită care îi revenea. În total, peste un milion de euro. Aceeaşi persoană a mai precizat pentru anchetatori că la primarul general ajungeau chiar 80 la sută din bani.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu