Primăriţa de Ţânţăreni, Ina Paşcan: "Nu s-a impus nimic. Noi suntem generaţia care trebuie să răspundem de alegerea care a fost făcută"

Embed:

Deşeurile Capitalei se vor depozita în continuare la poligonul de la Ţânţăreni. Locuitorii satului au ajuns la un numitor comun cu autorităţile municipiului Chişinău. Primarul Ţânţăreni, Ina Paşcan, a spus despre condiţiile în care s-a acceptat redeschiderea platformei. 

"Să ştiţi că decizia care a luat-o Consiliul local Ţânţăreni, pentru redeschiderera poligonului de gunoi care se află la noi în localitate este o decizie foarte complicată. Din motiv că de peste 30 de ani comuna noastră a fost ignorată de municipalitate şi din cauza aceasta oamenii nu mai au încredere că promisiunile care s-au făcut în această perioadă de dezbateri şi discutii nu vor fi realizate.

Mulţumim mult Domnului Prim Ministru pentru implicarea şi garantarea responsabilităţilor care s-au pus în faţa Municipalităţii, doar datorită Guvernului, noi am făcut pasul dat. Nu vreau să spun nimic, că nu este vina Domnului Grozavu sau altor funcţionari, vorbim în general de Primăria Chişiău.

Din cauza neglijenţei s-a ajuns la situaţia foarte complicată în satul Ţânţăreni. Sperăm că toate beneficiile care s-au ridicat vor fi efectuate în folosul comunităţii, în folosul oameniilor. A fost un pas foarte dificil pentru comunitatea noastră. Suntem conştienţi că dacă lăsam, digul era un pericol în caz de cutremur, irigatul, dacă nu se evacuează se răspândeşte pe câmpurile din apropiere, şi de aceea dacă îi responsabilizăm vom reduce impactul negativ al acestei gunoişti asupra mediului. Sperăm că de astăzi lucrurile se vor schimba, atât în Primăria Chişinău, cât şi în Primăria Ţânţăreni.

Nu s-a impus nimic. Noi am fost conştienţi de faptul că din păcate avem o gunoişte care a fost contruită în localitate cu mulţi ani în urmă şi când s-a contrruit această gunoişte nimeni nu şi-a pus întrebarea dacă ea corespunde normelor acolo unde a fost construită. Noi suntem acum generaţia care trebuie să răspundem de alegerea care a fost făcută cu mulţi ani în urmă", a declarat Primarul comunei Ţânţăreni, Ina Pașcan. 

Pe marginea acestui subiect s-a expus şi Viceprimarul Municipiului Chişinău, Nistor Grozavu. 

"Vreau să îmi exprim recunoştinţa faţă de verticalitatea Doamnei Primar de Ţânţăreni. Cu toate că legislaţia nu prevede ca fiind o atribuţie a Guvernului, problema managementului deşeurilor menagere, Guvernul s-a implicat, a acordat ajutorul necesar. 

Consilierii şi Primarul au ajuns la concluzia că totuşi în cazul redeschiderii cu condiţia indeplinirii acelor cerinţe, instaslării staţiei de epurare, consoliodării barajului şi îndeplinirii altor lucrări, comuna va avea numai de câştigat. Vreau să vă asigur că toate acele obligaţiuni pe care Primăria Chişinău şi le-a asumat astăzi vor fi îndeplinite" a menţionat Viceprimarul Municipiului Chişinău, Nistor Grozavu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu