Primarii longevivi părăsesc PLDM-ul. Argumentele de rămas bun ale edililor (DOCUMENT)

Doi primari din raionul Şoldăneşti au părăsit PLDM-ul. Aceştia spun că nu mai vor să facă parte din familia liberal-democraţilor, deoarece liderii lor de la Chişinău au compromis idealurile partidului, anunţă ImpulsTV.

Alexei Coadă a venit în fruntea satului Cuşmirca în 2007, pe lista PLDM. Oamenii l-au susţinut cu voturile lor şi la următoarele alegeri locale. Succesul a fost de partea lui Alexei Coadă şi în 2015, când i-a fost încredinţat al treilea mandat.

Victor Grosu este un alt primar longeviv din raionul Şoldăneşti. Edilul stă la cârma comunei Dobruşa din 2003. Atunci, a fost susţinut de partidul democrat agrar. Mai apoi, el a candidat independent la funcţia de primar. În 2015, şi-a reconfirmat statutul de lider al comunei deja fiind susţinut de PLDM.

În declaraţiile lor, ambii primari îşi justifică abandonarea formaţiunii politice prin faptul că cei de la conducerea PLDM-ului au sfidat nu doar legea, ci şi încrederea acordată de popor.

RUPTURĂ ÎN PLDM! Liderul organizaţiei teritoriale din Ştefan Vodă şi un primar din raion părăsesc partidul

PUBLIKA.MD aminteşte că în ultimul timp, mai mulţi membri ai PLDM au părăsit formaţiunea.

Astfel, cinci membri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova au anunţat că părăsesc formaţiunea. Este vorba despre primarii satelor Piatra, Pohorniceni, Trebujeni, Step-Soci şi Vişcăuţi, din raionul Orhei.

Totodată, liderul filialei PLDM din Ştefan Vodă, Iurie Apostolachi, a anunţat că a părăsit partidul. El s-a arătat dezamăgit de conducerea partidului şi susţine că aceasta nu mai reprezintă interesele alegătorilor. Împreună cu el şi-a anunţat plecarea din partid şi primarul satului Crocmaz, Ion Veleşco.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu