Primăria versus Natura. REACŢIA DURĂ a şoferilor la faptul cum sunt curăţate drumurile din Chişinău

Embed:

Ninsoarea care cerne fără încetare de aseară a acoperit cu zăpadă întreaga ţară. Străzile din capitală şi suburbii au fost presărate cu material antiderapant şi curăţate. 50 de autospeciale au lucrat întreaga noapte, pentru a asigura buna desfăşurare a traficului rutier.

În această noapte, au fost împrăştiaţi peste 750 metri cubi de material antiderapant.

''Sunt antrenate pentru presurarea și dezăpezirea străzilor 50 de autospeciale. Vor fi presurate cu material antiderapant toate străzile capitalei, inclusiv și străzile secundare. Adăugător vom interveni și la accesele spre suburbiile municipiului Chișinău", a declarat Efim Cheptenar, director Exdrupo.

Totuşi, potrivit datelor oficiale, în această dimineaţă au avut loc şase accidente rutiere în capitală, iar o persoană a fost traumatizată în sectorul Ciocana. Se circulă greu pe drumurile din Durleşti, Băcioi, Ghidighici. Primarul Dorin Chirtoacă a dispus ca autospecialele să fie prezente pe drumuri maximum posibil.

"Tractoarele acoperă strzile centrale, acolo unde noi, de fapt, conform graficului lucrăm paralel cu mașinile HAKO și pe urmă, al doilea schimb, o să iasă în cartier", a subliniat Chirtoacă.

Totuşi, conducătorii auto sunt nemulţumiţi de starea în care se află străzile din capitală:

''Clar că trebuie să curățe drumul, să pună nisip. Impozite plătim''.

''Foarte rău. Tehnica nu lucrează deloc. Iată eu am venit din Durlești șu nu am văzut nicio tehnică sa curățe''.

''Circulația este foarte dificilă, se vede că posibilitățile statului sunt mai limitate decât cele ale naturii. Ar trebui să ne acomodăm și să ne supunem, să încercăm să circulăm".

Pentru lucrările de deszăpezire, Administraţia de Stat a Drumurilor a depozitat anul acesta aproape 80 de mii de tone de material antiderapant. Potrivit meteorologilor, în data de 30-31 decembrie vremea se va răci brusc.

Publika.md menţionează că, ieri, au avut loc două accidente rutiere în capitală în care două persoane au fost traumatizate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu