Primăria va suplimenta numărul de troleibuze şi autobuze, dacă şoferii de maxi-taxi nu vor ieşi la muncă

Circulaţia microbuzelor nu va fi suspendată. Despre aceasta a anunţat şeful Direcţiei transport public a Primăriei , Adrian Boldurescu, în cadrul şedinţei de astăzi. Declaraţia a fost făcută după ce administratorii liniilor de maxi-taxi au ameninţat că şoferii nu vor mai ieşi la muncă, începând cu data de 3 septembrie, dacă până atunci nu va fi majorat tariful pentru călătorie.

"Şoferii nu îşi onorează obligaţiunile. Nu se respectă regulile simple. Pentru a nu perturba liniştea pasagerilor, Regia Transport Electric şi administraţia Parcului Urban de Autobuze vor suplimenta cu 30 la sută numărul mijloacelor de transport pentru a asigura transportarea călătorilor. Microbuzele sunt în serviciul public şi nu pot fi suspendate", a specificat Boldurescu.

Totodată, viceprimarul Capitalei Nistor Grozav a solicitat instituţiilor responsabile să se ia măsurile cuvenite, astfel ca locuitorii Capitalei su nu fie deranjaţi de acţiunile care ar putea parveni din partea şoferilor de microbuze.

Publika.md aminteşte că anterior reprezentanţii Primăriei au declarat că, 16 administratori de linie au expediat o scrisoare în care au cerut convocarea de urgenţă a şedinţei Consiliului Municipal şi majorarea tarifului de la trei, la cinci lei. Transportatorii spun că au cheltuieli prea mari de întreţinere, din cauza majorării preţului motorinei, iar transportarea călătorilor a devenit nerentabilă.

De asemenea, primarul Capitalei a declarat că tariful va fi majorat doar atunci, când vor fi respectate regulile de circulaţie de către şoferii microbuzelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu