Primăria pune ultimatum agenţiilor de publicitate care au panouri pe bulevardul Dacia

Primăria Capitalei pune ultimatum agenţiilor de publicitate care au instalat panouri pe bulevardul Dacia. Acestea trebuie să fie demontate până pe data de 1 iunie. În caz contrar, vor fi scoase de către angajaţii Primăriei.

Agenţii publicitari care au panouri instalate pe bulevardul Dacia refuză, în continuare, să ţină cont de dispoziţia primarului Capitalei şi să le demonteze.

„Rămâne problema cu bulevardul Dacia, rezultate pozitive că vor demola benevol nu sunt, aşteptăm până la 1 iunie, cred că după această dată, vom face demontări forţate”, a declarat Vladimir Guriţenco, pretorul sectorului Botanica.

„Am discutat cu reprezentanţii firmelor de publicitate, sunt panouri într-o stare nu prea bună, şi care cred că ar trebui să fie demontate benevol, dar nu avem doritori, cu excepţia unei agenţii, care a avut un singur panou şi l-au demont chiar de la început”, a precizat Guriţenco.

Amintim că, potrivit modificărilor Legii drumurilor, operate anul trecut de Parlament, amplasarea panourilor de publicitate este interzisă la o distanţa mai mică de şase metri de la marginea carosabilului, precum şi în zona nodurilor rutiere şi a podurilor.

Asociaţia Republicană a Agenţiilor de Publicitate intenţionează să atace în instanţă decizia autorităţilor Capitalei. Aceasta prevede demontarea tuturor panourile publicitare amplasate pe bulevardul Dacia de la Porţile Oraşului până la Aeroport.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu