Primăria oraşului Konstantinovka a fost ocupată de separatişti. Autorităţile negociază eliberarea clădirii

(UPDATE 13:10) Atacatorii au ridicat baricade în faţa clădirii şi nu permit angajaţilor să intre la locul lor de muncă. Aceştia încă nu şi-au înaintat cererile, dar spun că acţiunile lor sunt un pas necesar înainte de Referendumul planificat pe 11 mai. 

(UPDATE 13:05) Clădirea poliţiei a fost ocupată de un grup de bărbaţi necunoscuţi în jurul orei 06:00 dimineaţa. "La acest moment, grupul de atacatori se află în biroul şefului secţiei şi se negociază eliberarea clădirii", anunţă MAI Ucraina, într-un anunţ de presă. 

(UPDATE 13:00) Ministerul de Interne al Ucrainei din Regiunea Doneţk au declarat că secţia de poliţie ocupată în această noapte lucrează în regim normal. În acelaş timp, autorităţile continuă negocierile cu separatiştii care au ocupat sediul primăriei şi a secţiei de poliţie. 

Tensiunile continuă să macine estul Ucrainei. Separatiştii au preluat sub control primăria şi comisariatul de miliţie din localitatea Konstantinovka. Informaţia a fost confirmată oficial de Ministerul de Interne de la Kiev. Noaptea trecută, separatiştii pro-ruşi au deschis focul asupra trupelor ucrainene în Kramatorsk. Militanţii au folosit şi lansatoare de grenade, iar militarii au fost nevoiţi să riposteze.

Schimbul de focuri s-a produs în apropiere de aerodromul militar din Kramatorsk, iar împuşcături au fost auzite şi dimineaţa. Potrivit UNIAN, un militar şi un ofiţer al Serviciului de Securitate au fost răniţi, iar la Konstantinovka 50 de separatişti au dat buzna în comisariatul local de poliţie şi în sediul administraţiei locale. În faţa clădirilor sunt ridicate baricade.

Kievul nu ştie deocamdată care sunt cerinţele separatiştilor, iar negocierile sunt în desfăşurare. Incidente au fost înregistrate şi la Harkov. Ieri o manifestaţie de susţinere a unităţii Ucrainei, organizată de microbişti, s-a încheiat cu violenţe. Susţinătorii şi opozanţii autorităţilor de la Kiev s-au luat la bătaie, iar mai mulţi oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care şi doi ofiţeri de miliţie.

"Erau înarmaţi. Aveau asupra lor bâte şi grenade", spune o femeie. 

Iar la Doneţk, activiştii au capturat sediul regional al companiei naţionale de radiodifuziune. Patru persoane mascate cu arme şi scuturi au blocat intrarea în clădire.

Între timp, autorităţile de la Stockholm au confirmat faptul că un inspector militar suedez a fost eliberat de militanţii pro-ruşi. Este vorba despre maiorul Thomas Johansson, în vârstă de 57, care suferă de o formă uşoară de diabet şi avea nevoie de îngrijiri medicale. El a plecat din Slaveansk escortat de trei persoane neînarmate, într-o maşină OSCE, fără să facă vreo declaraţie pentru jurnalişti.

Ieri, trei ofiţeri ai Serviciului de Securitate de la Kiev au fost sechestraţi şi torturaţi de separatiştii proruşi din regiunea Doneţk. Militanţii spun că cei trei, dar şi observatorii OSCE răpiţi vineri, sunt consideraţi prizonieri de război şi vor fi folosiţi drept monedă de schimb pentru eliberarea activiştilor arestaţi de Kiev. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu