Primăria municipiului Chişinău: peste 500 de locuri vacante în instituţiile de învăţământ sunt disponibile la moment

Instituţiile de învăţământ au nevoie de cadre didactice. Anunţul a fost făcut astăzi, 23 octombrie de către Primăria Chişinău.

Conform datelor instituţiei, instituţiile de învăţământ dispun 525 locuri vacante:

1. în instituţiile de învăţământ primar şi secundar - 125 de funcţii vacante de cadre didactice la disciplinele şcolare (educaţia fizică - 15, discipline muzicale - 12, clasele primare - 11, logoped - 6, limba și literatura română - 5, matematica - 5, limba engleză - 5, fizica - 4, cadre didactice de sprijin - 3).

2. în instituţiile de învăţământ preşcolar - 400 de posturi vacante (educatori - 356, metodişti - 7, conducători muzicali - 23, logopezi, psiholog, defectologi - 14).

În acelaşi timp, în instituţiile de învăţământ se înregistrează un deficit de cadre pentru posturile nedidactice, fiind vacante 414 funcţii, după cum urmează: 

3. asistentă medicală - 33 de funcţii vacante, ajutor de educator - 242, dădacă sanitară - 5, bucătar sau bucătar auxiliar - 49, spălător de veselă - 28, spălător lenjerie - 31, alte categorii (magazineri, şefi de gospodărie, muncitori, îngrijitori de încăperi) - 25 de posturi vacante.

Pentru a acoperi funcţiile vacante, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a încheiat un acord de parteneriat cu Colegiul Pedagogic „Alexei Mateevici", pentru a încadra studenţi ai anului IV în calitate de educatori în câmpul muncii.

De asemenea, se conlucrează cu școlile profesionale pentru angajarea personalului auxiliar, bucătar sau bucătar auxiliar, în instituţiile preşcolare. 

Anunţurile despre funcţiile vacante în cadrul instituţiilor de învăţământ din municipiu sunt plasate pe pagina oficială a Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport www.chisinauedu.md, dar și pe site-ul Agenției pentru ocuparea forței de muncă a municipiului Chișinău. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu